Kost - storkok fullkornslasagne

Ett tips till alla er som går och funderar på vad ni ska göra för storkok till den kommande veckans luncher!
Här kommer ett favoritrecept, nyttigt så in i bomben och fullproppad med nyttigheter:

FULLKORNSLASAGNE:


Bild 24464

- 1pkt fullkorns-pastaplattor
- 500g minikeso
- 500g lättkesella/kvarg (1%)
- 500g fettsnål köttfärs (5%)
- 1 burk krossade tomater (osötade)
- 1 gul lök
- ½ hackad röd chili
- ½ tub osötad tomatpuré
- valfria kryddor
Blanda ihop keso och kesella och bred ut ett lager på plåten.
Blanda ihop & bryn färs, tomat, lök, chili och kryddor.
Lägg ett lager plattor på kesoblandningen och därefter ett lager färsblandning.
Upprepa genom att varva pastaplattor och färs till lagom höjd.
Avsluta med ett lager keso-kesella-blandning.
Ställ in i ugnen på 220 grader i ca 30min.
Servera med en färsk sallad och njut!

Vill man undvika pastan så går det fint att byta ut pastaplattorna mot zucchini el. aubergin.

RSS 2.0