Fredag !

Underbart med fredag har jobbat förrmiddag denna vecka, trivs bättre med detta än vad jag gör mot kvällsveckan. Jag är piggare och samtidigt så blir träningen bättre. Har kört 2 veckor med mitt träningsupplägg, kör 2 överkroppspass och 2 underkroppspass i veckan. Då träningen ser ut såhär

Måndag: Överkropp (Lätt Explosiv Träning,  5 set á 10 reps per kroppsdel)
Tisdag: Underkropp (Tung Maximal Träning,  8 set á 5 reps per kroppsdel)
Onsdag: Vila
Torsdag: Överkropp (Tung Maximal Träning,  8 set á 5 reps per kroppsdel)
Fredag: Underkropp (Lätt Explosiv Träning,  5 set á 10 reps per kroppsdel)
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Och såhär långt så känns det skitbra, känns som jag har hittat min typ av träning. Men jobbigt är det. Fast så ska det ju vara med styrketräning. Har i tidigare inlägg skrivit att jag var i Göteborg på fitnessdagen under min semester ett nytt event som dom har skapat. Hittade ett filmklipp från att....ta en kik !

 

Imorn är det träning som gäller ska testa lite nya övningar, ska försöka ta å film nån utav övningarna så ni får lite bättre uppfattning om att. Mattias eftersom du läser denna ynkliga blogg så tycker jag du ska gå in och kolla på        http://www.simplyshredded.com/ jättebra sida där finns mycket intressant läsning !

 

Har hittat mig en ny smällkaramell på youtube, Dj:n Eric Morillo har mixat en ny underbar låt. Får sån jävla gåshud utav denna. David Guetta kan ju slänga sig i väggen. Detta bästa utav låten börjar vid 1:30min ett litet klipp från en spelning i Austrailen, ser så jävla mäktigt ut ! skulle mer än grärna befinna mig i den folkmassan....check it out !


Söndag vilodag.

Jag är 23år gammal. Jeff Olcsavry är också 23år gammal, men han har nog bättre gener än mig. Varför kunde det inte vara ombytta roller ! Grym kille med grym fysik

I detta klipp berättar han om sin träning och lite till....


back to basic.

Jag och bonden körde rygg igår ! grymt och givande pass. På senare tid så har nog ryggen blivit favoriten att träna. Jag drog igenom passet med :

chins
latsdrag brett grepp
t-bar rows
latsövning i cable

4-5 set - 90s vila mellan seten.

Avslutade med 2 övingar för nacken.

Vid nästa beställning av kosttillskott så kommer jag gå tillbaka till mitt gammla kostprogram som jag körde på när jag jobbade på Mörlunda slipservice AB...Periodisk fasta !, Simpelt och enkelt men definitivt mer mat. Man äter under en 8 timmars period och sedan fastar man 16 timmar resten av dygnet, låter kanske lite tungt men kroppen anpassar sig efter nån vecka.

Vad är det då som är fördelaktigt med Periodisk Fasta ? För det flesta låter detta helt otroligt och dessutom dumt.

* Bättre insulinkänslighet, i stort sett eliminera risken för diabetes typ 2.

* Mer fokus under arbetsdagen (i fastefasen) detta kan härledas till påverkan av BDNF.

* Stabil blodsocker kurva under dagen resulterar i bättre humör och inga “låg” perioder - arbetsdagen blir effektiv.

* Bättre metabolisering av näringsämnena.

* Minimera risken för alzheimers (BDNF).

* Ett lätt underskott av kalorier är knappt märkbart.

* Äta sig mätt varje dag, och inte behöva undvika kolhydrater då insulinkänsligheten är god.

 

Nu ska jag återgå till mitt kära kök, storkok på kyckling och ris !


Legs and calves.

Ben och vader idag inte världens roligaste, men gick bra idag ändå. Motivationen var på topp. Lagade till ett par burgare på magert nötkött tsm med dinkelbröd och ruccolasallad innan träningen....yummi. 40min innan var det bara att ladda med en rage. Fick en dvd med lite godsaker från Mattias, för att tända till lite extra innan träningen så kollade jag på Branch warren träningsfilm. Skaplig kille kan beskriva honom med 2 ord freakig och hardcore !. Branch är känd för sin muskelmassa, men tyvärr så är inte symmetrin nåt vidare. Men tog ändå en 2:a placering på mr: Olympia, världens mest åtråvärda bodybuilding tävling.


muskler

Jag och Branch Warren på fitnessfestivalen 2008.

Dagens träningspass:

Knäböj 4set                                                                                                                                                                      Frontböj 3set                                                                                                                                                                    Benspark 3set                                                                                                                                                                  Raka marklyft 4set                                                                                                                                                           

Vilan låg på mellan 60s - 90s. Och repsintevallen 8-12.

Branch tipsar om utförande på frontböjen, en av övningarna jag körde idag.

 

Denna övning är bra att variera med vanlig knäböj eftersom den lägger lite mer fokus på lårens framsida.

 

 

Var extra gött att träna idag, för när jag kom in på gymmet så var stereon fixad. För ett tag sen så åskade det rätt ordentligt, den gick då sönder. Så idag vara det bara att sätta i Axwell senaste samlingsskiva med riktigt feta mixar.

 

Axwell livar upp stämmning på Gotland i Visby.......lätt svergies grymmaste DJ !!


Bröst axlar.

Har kört bröst och axlar idag, fick som vanligt ta med mig min iphone gris eftersom stereon är sönder på gymmet. bröst är nog den tråkigaste muskelgruppen att träna. Med tanke på att jag har ett rätt kort kcal intag under vilodagarna så känns det lite som jag har förlorat min styrka iaf när det kommer till bänkpress, 100 -110kg i bänk var inga problem förr. Nu för tiden så får jag verkligen kämpa i bänkpress. Har även fått i uppdrag att hjälpa en kompis med 5kg viktminsking, känns skoj när folk är seriösa och frågar efter hjälp. Jag är ju inget proffs, men eftersom jag älskar träningen och kosten så är jag rätt så påläst så tror inte det kommer bli några problem. Ska sätta mig vid datan imorn och börja skissa på en plan.

Träningspasset idag.

Bänkpress 4set superset med cableflyes 4set.
Cableflyes underifrån 4set.

Stående militärpress framifrån 5set.
Lateral raises 4set.
framsida axlar 3set.

Efter jag hade värmt upp axlarna så var det dags att smälla på med lite vikter, jag brukar hålla mig runt 50kg på stången. Måste vart blind idag första setet visade sig vara tyngre än vanligt, men fick iväg 6reps iaf. När jag hade lagt ner stången och jag kollade så hade jag råkat slänga på 60kg istället för 50kg.....vilken tabbe.

RSS 2.0